Close

Glascoating op je auto

Een prachtig glanzende auto wil je graag zo houden. Je wilt hem gemakkelijk schoon kunnen maken en de lak langdurig beschermen tegen weer, wind en beschadigingen. Laat dan je auto voorzien van een glascoating. In Rijen, tussen Tilburg en Breda, vind je de specialist in glascoatings: Legal Shine Detailing.

Wat is een glascoating?

Een glascoating is een lakverzegeling voor je auto. Het is een dunne, kleurloze laag lak die over de originele lak wordt aangebracht. Door de vuilafstotende werking beschermt deze coating tegen vuil en krasjes. Een glascoating wordt ook wel een ‘keramische coating’, ‘keramische glascoating’, ‘car coating’, ‘nano coating’ of ‘nano glascoating’ genoemd.

 

Glas, nano- of keramische coating? 

Er lijken verschillende soorten coating te zijn: nano, keramisch en glas. Deze benamingen gaan echter allemaal over één en dezelfde coating. De naam ‘keramisch’ wordt vaak gebruikt omdat er een bestanddeel in zit – SiO2 kristal – dat ook in keramiek zit. Dit bestanddeel maakt de laag hard en geeft het zijn beschermende werking. SiO2 zit ook in glas, vandaar de naam ‘glascoating’. De term ‘nano’ heeft niets te maken met de elementen in de coating, maar verwijst naar de technologie die is gebruikt om bepaalde eigenschappen te verbeteren. Hoe je het ook noemt, het gaat erom dat je de lak van je auto beschermt met een harde coating. Wil je een nanocoating, glascoating of keramische coating professioneel laten aanbrengen op je auto? Voor alle drie (hetzelfde dus) ben je bij Legal Shine Detailing aan het beste adres.

 

De voordelen van een coating op je auto

Een glascoating heeft veel voordelige eigenschappen

  • Hardheid: een glascoating maakt je auto minder krasgevoelig.
  • Duurzaamheid: glascoating is zeer duurzaam en gaat een aantal jaren mee. Daarnaast beschermt het de lak tegen zuren en UV-straling.
  • Slijtvastheid. Met een glascoating worden alle poriën van de onderliggende lak afgesloten. Hierdoor kan vuil zich niet langer diep in de lak ophopen
  • Glans. De SiO2kristallen in de glascoating verhogen de glans van je auto aanzienlijk.
  • Waterafstotend. Glascoating heeft ook het zogenoemde sheeting’-effect. Daarbij rolt het water zonder te rijden al van de auto af. Glascoating zorgt ervoor dat het oppervlak van je auto hydrofobisch is (‘bang voor water’), waardoor het water als pareltjes op het dak blijft liggen. Dit zorgt ervoor dat je auto ook een stuk gemakkelijker schoon te maken is. 

 

Hoe wordt de glascoating op je auto aangebracht? 

Als je een glascoating wilt laten aanbrengen, ben je bij Legal Shine Detailing in goede handen. Zo gaan wij te werk:

 

  • Voor een goede hechting van de coating moet de auto goed schoon zijn. Daarom beginnen we met een grondige reiniging.
  • In autolak zitten microscopische poriën, waar hardnekkig vuil in achterblijft, zelfs na de grondigste wasbeurt. Daarom is de volgende stap om je auto te ‘kleien’. Met een speciale Detailing Clay halen we het diepliggende vuil uit de poriën van de lak.
  • Hierna zal je auto gepolijst worden zodat de laklaag krasvrij is. Op welke manier en met welke middelen dat gebeurt, is afhankelijk van het pakket dat je kiest.
  • Na het polijsten wordt de auto ontvet zodat de glascoating goed zal hechten. 
  • Hierna wordt de glascoating op de auto aangebracht en zal deze door middel van infrarood worden uitgehard.
 

Glascoating voor je auto : altijd een voordelige prijs

Wat de kosten van een glascoating voor jouw auto zijn, hangt af van verschillende factoren. Zo is de staat van de lak een belangrijke factor: hoeveel moet er gepolijst worden voordat de lak weer helemaal mooi en strak is? Daarnaast is het van belang of het om een nieuwe of gebruikte auto gaat. Voor een nieuwe auto is een polijstbeurt in het Brons pakket voldoende. Heb je een oudere auto, dan raden wij een Zilver of Goud pakket aan. De keuze voor het polijstpakket heeft invloed op de kosten van de glascoating. Wij maken daarom graag voor jou een offerte op maat.

 

Wil je een glas-, nano-, of keramische coating aan laten brengen op je auto?

Vraag ons naar de mogelijkheden! Neem telefonisch contact met ons op via 06 29 49 66 09 of vul het contactformulier in. Natuurlijk ben je ook van harte welkom bij onze vestiging in Rijen, in de directe omgeving van Breda en Tilburg.

Heb je een project voor ons?

Staan jouw wensen niet bij één van onze pakketten of diensten?
Heb je een bijzonder voertuig of een bijzondere vraag? Laat het ons weten!

Wij denken met je mee en maken voor jou graag een offerte op maat.